An X Test

Panel System

Ann Idstein skapade panelgardinen med trälameller i början av 1990-talet. Överskottet av trälameller i persienntillverkningen klistrades på rullgardinsvävar och därmed skapades en ny sorts skärmgardin. Trälamellerna bidrar med stabilitet, de fungerar som handtag för att slippa direkt kontakt mellan hand och textil och de bidrar med ett estetiskt mervärde.

Under de årtionden som gått har produkten vidareutvecklats för nya användingsområden. Ann Idsteins Panel System är en utmärkt rumsavdelare, en funktionell skjutdörr framför en hylla eller garderob eller ett smidigt insyns- och solskydd i fönstret. Tack vare den stora mångfalden av textilier och trälameller i kollektionen, kan produkten ges en mängd olika estetiska uttryck och funktioner. Materialurvalet sträcker sig från transparent folie till ljuddämpande filt och flammsäkra screenvävar.

Trälamellerna som appliceras på tyget finns i en rad olika massiva träslag och lackade utföranden. Oftast placeras lamellerna med symmetriskt avstånd från varandra men det är också möjligt att få lamellerna placerade enligt en skiss. Precis som för alla produkter i Ann Idsteins sortiment så är det också möjligt att få trälamellerna speciallackade enligt Ral, NCS eller ett eget prov som ska färgmatchas. Skenan finns i vitt eller i eloxerad aluminium och med 2 till 5 spår beroende på hur många våder som ska kunna skjutas omlott.

 

References


Skriv in din text här! Textelementet är avsett för långformad kopia som eventuellt kan innehålla flera stycken.